219 senioren uit Mol genoten op donderdag 14 februari van de ontmoeting ‘Oud lief ik hou van jou’. Dit gezellig samenzijn, waar plus 75-jarigen en rolstoelvaste plus 65-jarigen uitgenodigd waren, vond plaats in zaal Spellenburg.

 De activiteit werd georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met het OCMW en de seniorenraad.
 
Met Valentijn willen we zo aan de ouderen tonen dat we hen graag zien. Iedereen kon genieten van de lekkere vriendenmaaltijd en het gezellig samenzijn. Achteraf kon men op de stemmige muziek een danspasje wagen.
 
Vrijwilligers
Een 17-tal oudere vrijwilligers, stond die dag paraat om onze 75-plussers en rolstoelvaste plus 65-jarigen te begeleiden en op te halen met de handicar. De meesten werden met bussen opgehaald en weer thuisgebracht. Daarnaast verzorgden de vrijwilligers de vestiaire, serveerden het eten en de drank, zorgden voor het klaarzetten van de zaal, deden de afwas, …
 
Drempelverlagend
Ook voor de sociale dienst van het gemeentebestuur en de thuiszorgdiensten van het OCMW was dit feest een unieke gelegenheid om, via een informele babbel, noden en behoeften bij ouderen te ontdekken. Bovendien werkt deze ontmoeting drempelverlagend als mensen later een hulpvraag hebben.